Hem » Solpanel

Solpanel

Solcellspaneler med effektiva solceller är en mycket användbar och portabel strömkälla för både direktladdning av diverse prylar och för uppladdning av större batterier som ackumulerar energin för senare användning. Solceller passar extremt bra på svåråtkomliga platser utan el som campingplatsen, husbilen, husvagnen eller tältplatsen. 

Välj rätt solpanel

Vilken solpanel som passar dig beror på energibehov, strömkrav och portabilitet.

Solpaneler för camping, husvagn, husbil och stugor

Solceller på eller brevid din husbil eller husvagn är kanske den mest ultimata och smidiga lösningen för effektiv strömförsörjning. Det finns effektiva solpaneler med kvalitativa solceller och batterisystem på 12V som lämpar sig väl för husvagn, husbil och mindre stugor.

Batteri till solcellspanelen

Ett bra sätt att använda solcellsladdningen på är att ladda upp ett eller flera större uppladdningsbara batterier eller s.k. powerbanks som sedan kan förbrukas när strömmen behövs. Det finns flera olika lösningar som lämpar sig olika väl beroende av just dina behov.

12V, 230V & USB

Behöver du mycket ström så är ett system på 12V,  stora solpaneler och stora batterier att föredra. Campingutrustning är ofta på 12V men genom att koppla till en omvandlare så kan du även driva enheter via 230V. Om du vill ha en liten smidig och portabel lösning för uppladdning av mindre USB-prylar så kanske en mindre hopvikbar solcellsladdare och en powerbank med USB portar räcker, det finns även powerbank modeller och solcellsladdare med 12V utgång. Hopvikbara solcellsladdare hittar du här.