Vanliga frågor

 

Leverans

Jag har gjort en beställning, hur lång tid tar det tills jag får hem varan?

Vi behandlar alla beställningar så fort vi kan och skickar sedan ditt paket via posten (1:a klass varubrev). Lägger du din beställning innan klockan 14:00 så garanterar vi att ditt paket skickas samma dag. Leveranstid beräknas till 1-3 arbetsdagar. Oftast kommer paketet till brevlådan redan dagen efter beställning men om paketet ej går ned i brevlådan så lämnas det till ett postombud som i sin tur skickar ut ett leveransbesked, denna process gör att det kan dröja en eller ett par dagar extra.

Kan jag få en produkt levererad till utlandet?

Från Powerbank Specialisten kan du än så länge endast få paketet levererat inom Sveriges gränser.

Jag har beställt men ångrat mig, hur gör jag? 

Skicka ett mail till kundservice@powerbankspecialisten.se eller ring till kundtjänst på tfn 018-257918 så löser vi det. Vi packar alltid din order så fort vi kan, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Är ordern redan skickad så går det bra att använda den medföljande returetiketten för att skicka tillbaka varan.

 

Produktrelaterade frågor

 

Powerbank

Hur många mAh rekommenderar ni?

En powerbanks kapacitet mäts i mAh, större kapacitet (fler mAh) betyder större laddningsförmåga. Hur många mAh just din powerbank behöver beror helt på vad du tänkt ladda och hur många gånger du vill kunna ladda via powerbanken innan den måste laddas upp igen. Vi har gjort en köpguide för att underlätta och reda ut alla viktiga begrepp. Du kan även kalkylera drifttid och antal laddningar av en enhet.

Hur laddar jag min powerbank?

Du laddar den via en vanlig USB-adapter som sätts in i vägguttaget. En USB-adapter följer dock inte med vid köp av en powerbank utan måste köpas separat. Oftast fungerar den laddare du använder till att ladda mobilen även väldigt bra till att ladda en powerbank, se dock till att USB-porten i vägg-laddaren har en Output som är minst lika hög som siffran på Input-porten i din powerbank för att säkra laddning i högsta möjliga hastighet.

Får jag flyga med powerbanken?

Det har införts regler kring lituimbatterier och berör därför powerbanks i högsta grad. Batteriet i powerbanken ska vara under 100Wh för att få färdas på flygplan. Wh (watt timmar) räknas ut genom Ah x V. Tänk även på att de allra flesta av batterierna beränas på 3.7V. Alla våra modeller har för tillfället under 100Wh. Mer info om uträkning av batteriets storlek och uträkning av mAh och Ah hittar du här. De flesta av våra produkter är även UN 38.3 certifierade.

Kan jag ladda min laptop med en powerbank?

Ja, en laptop kan laddas med hjälp av en powerbank med DC, AC eller USB-C PD uttag, ej via en "vanlig" powerbank med USB portar på 5V. Läs mer om powerbank till laptop här.

Vilken powerbank passar min MacBook?

Vilken powerbank som passar bäst till din Apple dator beror helt på vilken typ av MacBook du har. De olika modellerna har olika laddportar med olika effektkrav (Watt) samt olika kapacitet på batteri (Wh). Vissa MacBook modeller kan laddas via USB-C PD medan andra behöver laddas via en powerbank med eluttag eller med DC port. I denna guide får reda på vilken powerbank som passar just din MacBook.

Kan en powerbank agera starthjälp till en bil/motorcykel?

Ja, det finns flera modeller som kan hjälpstarta både en bil och motorcykel med hjälp av medföljande startkablar som kopplas till powerbankens anpassade utgång. Det finns modeller som lämpar sig väl även för stora motorer. Powerbankerna med starthjälp kan även användas för laddning av vanliga USB enheter eftersom de oftast har integrerade USB portar och ibland även ett 12V uttag likt cigguttaget i bilen.

Finns det powerbank med solcell som laddas upp via solen?

Ja, en powerbank med solceller laddas när solen lyser på solpanelen. De modeller som har en liten solpanel integrerad på själva powerbanken laddas dock inte alls lika effektivt som när en större extern panel kopplas direkt till powerbankens laddport. Powerbanks med solceller kan vara bra vid nödsituationer eller om man har lång tid på sig att ladda upp, men vi rekommenderar en extern solpanel som sedan kopplas till laddporten för effektiv laddning. Vi har smidiga hopvikbara modeller som enkelt går ned i väskan. Läs mer om powerbank med solcell här

Kan en powerbank ladda min kamera?

Ja, det finns modeller som kan ladda upp en kamera eller kamerabatterier i batteriladdare.Vilken powerbank som passar beror på vilken kamera du har. Vissa kameror kan laddas direkt via USB, till dessa passar en modell med rätt typ av USB utgång (USB-C PD, QC 3.0, eller annat beroende på kamerans specifikation). För många kameramodeller krävs det att batteriet tas ut för att sedan laddas i en separat laddare, till dessa passar en powerbank med eluttag bra, då kopplas laddaren in direkt i 230V uttaget. Läs gärna mer i vår guide om kameraladdning via powerbank

Kan man beställa powerbank med tryck?

Ja, vi kan leverera powerbank med tryck. Tryck en logotyp, bild eller text på någon av våra modeller. Läs mer om att sätta tryck på powerbank här eller gå direkt till produkter som lämpar sig väl för tryck.

Kablar

Vilka kablar ska jag köpa till min powerbank?

Kabel för uppladdning av den portabla laddaren medföljer i förpackning. Kabel som passar just din mobil eller surfplatta kan du behöva köpa till om du inte redan har en eller om du behöver en extra. Vi har laddkablar med micro-USB, Lightning samt USB-C kontakter här i butiken.

Väggladdare

Vilken väggladdare passar till min powerbank?

Det viktigaste är att laddaren har en port med tillräckligt hög output för att kunna ladda den powerbank du köpt både snabbt och effektivt. Output står angivet på laddaren eller i produktspecifikationen. Hur pass hög output laddaren behöver tar du enkelt reda på genom att notera siffran under input på powerbanken eller i specifikationen. Om din powerbank kan laddas via QuickCharge eller via t.ex. en USB-C port så behöver laddaren givetvis stöd för detta. I vårt sortiment hittar du flera olika typer av USB-laddare som passar perfekt till våra powerbanks.

Solcellsladdare

Vilken typ av solcellsladdare passar mina prylar?

Det är viktigt att dina prylar får tillräckligt stark laddning, annars kan uppladdningen ta väldigt lång tid. Effekten på solpanelerna mäts i Watt. Vissa typer av solcellsladdare är riktigt effektiva medan andra knappt kan ladda mobilen direkt via solljuset. För info om de viktigaste punkterna , läs mer på kategorisidan - Välj rätt solcellsladdare

Trådlös laddning

Kan min mobil laddas trådlöst?

Det kommer hela tiden fler och fler Qi kompatibla enheter som kan laddas utan kabel via en vanlig Qi certifierad laddare eller via en trådlös powerbank. Vi har listat flertalet mobiltelefoner som stödjer trådlös laddning på kategorisidan för trådlösa powerbankar.