Välj en bra och passande powerbank till din iPhone

Powerbank till iPhone

Är du på jakt efter en bra powerbank till din iPhone och undrar vilken modell som passar bäst? Vi har skrivit ihop en guide som vägleder dig till en bra och passande powerbank. Alla iPhones, gamla som nya, kan laddas av i princip vilken powerbank som helst, men för att uppnå en hög laddningshastighet och säkra tillräcklig laddkapacitet så gäller det att välja en powerbank med egenskaper som passar den tilltänkta telefonen.

Gå direkt till din iPhone modell:

 

Hur många gånger kan din iPhone laddas?

 

Powerbank med tillräcklig kapacitet

Några av iPhone modellerna, främst plus modellerna, har betydligt större batterier än övriga, vilket ställer krav på ökad kapacitet hos powerbanken för att samma antal laddningar ska kunna uppnås.

Strömstyrkan är den faktor som avgör hur pass snabbt din iPhone laddas

Strömstyrkan på en powerbank mäts i Ampere. Högre ström betyder dock inte nödvändigtvis snabbare laddning, men powerbanken måste kunna tillhandahålla minst lika hög ström som din iPhone maximalt kan laddas i för att telefonen ska kunna laddas i full hastighet. Se avsnitt för respektive modell för info om hur hög ström din iPhone som mest kan laddas i.

iPhone 8, X, XS och XR snabbladdas via "PD powerbank"

Power Delivery (PD) är en snabbladdningsteknologi som de nyare iPhone modellerna kan utnyttja. En PD-port är alltid av typen USB-C och laddning via denna port ger enligt Apple en halvfull laddning av en iPhone på ca en halvtimme. Om en powerbank ska kunna ladda din iPhone via Power Delivery så krävs stöd för detta hos någon av laddportarna, du behöver även en USB-C till lightning kabel. Läs mer om modeller med snabbladdning här.

Ladda iPhone 8 och nya X modellerna trådlöst

iPhone 8, X, XR och XS stödjer trådlös Qi laddning. Vissa powerbankar med stöd för Qi laddning laddar din mobil helt utan kabel medan vissa modeller endast kan laddas upp trådlöst. Läs mer om trådlösa modeller här.

 


iPhone XR

En powerbank till Apples nyaste XR iPhone har med fördel stöd för PD laddning via USB-C eller trådlös Qi. Din XR snabbladdas till ca 50% på endast 30 minuter via en snabbladdande PD port. Trådlös laddning kan ske via en Qi certifierad powerbank.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone XR

Laddportar

USB Typ A / Typ C
Stöd för Power Delivery (PD) USB Typ C
2A eller högre ström
Trådlös Qi teknik

Kapacitet

iPhone XR - 2942mAh
Antal laddningar: 10000mAh ger 2-3 laddningar 20000mAh: 4-6 laddningar

 


iPhone XS

iPhone XS och XS Max har stöd för trådlös laddning och snabbladdning via en USB-C port med Power Delivery. 50% av batteriet kan snabbladdas via PD teknik på endast 30 minuter. Det finns flera powerbankar med stöd för denna snabbladdningsteknik. Om du vill kunna ladda din XS utan kabel rekommenderar via en trådlös Qi certifierad powerbank. XS MAX har ett större batteri på 3174mAh istället för 2658 som sitter i standard modellen. Detta kan vara värt att ta hänsyn till vid köp av en powerbank.

2658mAh

3174mAh

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone XS

Laddportar

USB Typ A / Typ C
Stöd för Power Delivery (PD) USB Typ C
2A eller högre ström
Trådlös Qi teknik

Kapacitet

iPhone XS - 2658mAh
Antal laddningar: 10000mAh ger 2-3 laddningar 20000mAh: 4-6 laddningar

Kapacitet

iPhone XS Max - 3174mAh
Antal laddningar: 10000mAh ger 2-3 laddningar 20000mAh: 4-5 laddningar


iPhone X

iPhone X kan utnyttja USB-C PD laddning vilket ger riktigt snabb laddning. En optimal powerbank till denna iPhone modell bör därför ha stöd för Power Delivery (PD). Det är dock vanligt att ladda sin iPhone X utan PD stöd eftersom dessa modeller ofta är billigare. Om du köper en powerbank utan stöd för PD är det dock en stor fördel om någon av laddportarna kan ge minst 2A för att mobilen ska ladda i bra hastighet.

En iPhone X kan även laddas trådlöst via en Qi certifierad powerbank.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone X:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • Stöd för Power Delivery (PD) USB Typ C
 • 2A eller högre ström
 • Trådlös Qi teknik

 

Kapacitet

 • iPhone X - 2716mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh ger 2-3 laddningar 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: OBS! För att kunna utnyttja den snabba USB-PD laddningen krävs en USB-C till lightning kabel

 

 

iPhone 8 / 8 plus

iPhone 8 och 8 plus har liksom nya modell X stöd för Power Delivery (PD). Om du vill kunna utnyttja detta måste även din väggladdare eller powerbank stödja PD. Originalladdaren från Apple stödjer ej detta så extra laddare måste köpas till.

Du måste inte nödvändigtvis ha en powerbank med PD port för att kunna ladda din telefon via en powerbank, men se till att laddporten på powerbanken har minst 2A eftersom det annars tar rätt lång tid att ladda upp det relativt stora batteriet i iPhone 8 och det ännu större batteriet i plus modellen som är nästan 1/3 större.

iPhone 8 är Qi certifierad och kan därför även laddas via en powerbank med trådlös laddfunktion.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 8 och 8 plus:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • Stöd för Power Delivery (PD) via USB Typ C
 • 2A eller högre ström
 • Trådlös Qi teknik

 

Kapacitet

 • iPhone 8 - 1821mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar

 

 • iPhone 8 plus - 2675mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: OBS! För att kunna utnyttja den snabba USB-PD laddningen krävs en USB-C till lightning kabel.

 

iPhone 7 / 7 plus

Apples original väggladdare till både iPhone 6 och 7 laddar tillkopplade mobiler i max 1A. Tester har dock visat att iPhone modellerna laddas betydligt snabbare via en adapter med högre strömstyrka. Apple har även själva listat sin egen laddare till iPad 12 watt som kompatibel till dessa modeller. En powerbank till iPhone 7/7 plus bör av ovan anledning ha en output på 2.1 Ampere för snabbast möjliga laddning, givetvis fungerar även en port på 2A lika bra om du hittar en powerbank med detta. Det är även möjligt att ladda din iPhone via en USB-port på 1A, det tar dock desto längre tid. 

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 7 och 7 plus:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone 7 - 1960mAh
 • Antal laddningar (iPhone 7): 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar

 

 • iPhone 7 plus - 2900mAh
 • Antal laddningar (iPhone 7 plus): 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: Det kan vara smart att även inhandla en väggadapter till din iPhone 7 med högre strömstyrka än originalladdaren från Apple om du vill kunna ladda din iPhone i högre hastighet.

 

iPhone 6 / 6 PLUS

Väggladdaren till iPhone 6 laddar mobilen i max 1A, det är dock ingen begränsning i telefonen på 1A utan en iPhone 6 kan faktiskt laddas i högre strömstyrka. iPhone 6 kan laddas i ca 2A och laddas betydligt fortare via den högre strömstyrkan. En powerbank till iPhone 6 samt 6s plus bör ha en ut port med en strömstyrka på minst 2 Ampere för snabbast möjliga laddning. Det går att ladda din iPhone 6 via en USB-port på 1A vilket dock tar längre tid.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 6 och 6 plus: 

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone 6 - 1810mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar

 

 • iPhone 6s plus - 2915mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: iPhone 6 kommer likt 7:an i förpackning med en originalladdare på 1A. En bra idé är att köpa till en väggadapter på 2A om du vill kunna ladda telefonen snabbare.

Vill du beställa en powerbank?

Det finns många produkter i sortimentet som passar riktigt bra till din iPhone. Vi har även gott om tillbehör som exempelvis lightningkablar, väggladdare och billaddare till din iPhone. Vi skickar dina beställda varor blixtsnabbt och fraktfritt med 90 dagars öppet köp och fri retur. Om du har någon fråga så är du varmt välkommen att kontakta oss, vi hjälper gärna till!