Välj en bra och passande powerbank till din iPhone

Powerbank till iPhone

Är du på jakt efter en bra powerbank till din iPhone och undrar vilken modell som passar bäst? Vi har skrivit ihop en guide som vägleder dig till en bra och passande powerbank. Alla iPhones, gamla som nya, kan egentligen laddas av i princip vilken powerbank som helst, men för att uppnå en tillfredsställande laddningshastighet och en så effektiv laddning som möjligt, gäller det att välja rätt typ av powerbank med egenskaper som passar den tilltänkta telefonen.

Gå till iPhone modell:

 

Ladda din iPhone med rätt typ av powerbank

Det är vikigt att välja en powerbank med lagom stor kapacitet. En del iPhone modeller, främst plus modellerna, har betydligt större batterier än de övriga, vilket ställer krav på ökad kapacitet på batteriet i en powerbank för att samma antal uppladdningar ska uppnås.

Strömstyrkan i portarna på en väggladdare och på en powerbank mäts i Ampere, strömstyrkan är den faktor som främst avgör hur pass snabbt din iPhone laddas. Högre ström betyder dock inte nödvändigtvis snabbare laddning, men powerbanken måste kunna tillhandahålla minst lika hög ström som din iPhone maximalt kan laddas i för att telefonen ska kunna laddas i full hastighet.

iPhone 8 och iPhone X kan laddas med "PD powerbank"

Power Delivery (PD) är en snabbladdningsteknologi som bl.a. de nyare iPhone modellerna kan utnyttja. En PD-port är alltid av typen USB-C och laddning via denna port ger enligt Apple en halvfull laddning av en iPhone på ca en halvtimme. Om en powerbank ska kunna ladda enheter via Power Delivery så krävs stöd för detta hos någon av laddportarna.

Dessa artiklar stödjer Power Delivery: RAVPower 26800mAh (powerbank), RAVPower 20100mAh (powerbank) Deltaco USB-C PD 60W (väggladdare).

 

iPhone X

iPhone X kan utnyttja USB-PD laddning. En optimal powerbank till denna iPhone modell bör därför ha stöd för Power Delivery (PD). Man är ej tvungen att ha stöd för PD laddning på sin powerbank för att kunna ladda sin iPhone X, det ger däremot riktigt snabb laddning. Om du köper en powerbank utan stöd för PD är det dock en stor fördel om någon port kan ge minst 2A vilket säkrar effektiv laddning.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone X:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • Stöd för Power Delivery (PD) via USB Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone X har en batterikapacitet på 2716mAh
 • Antal laddningar: 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: OBS! För att kunna utnyttja den snabba USB-PD laddningen krävs en USB-C till lightning kabel

 

 

iPhone 8 / 8 plus

iPhone 8 och 8 plus har liksom nya modell X stöd för Power Delivery (PD). Om du vill kunna utnyttja detta måste även din väggladdare eller powerbank stödja PD. Originalladdaren från Apple stödjer ej detta så extra laddare måste köpas till. Du måste givetvis inte ha en powerbank med PD port för att kunna ladda via en powerbank men se till att laddporten på powerbanken har minst 2A eftersom det annars tar rätt lång tid att ladda upp det relativt stora batteriet i iPhone 8 och det ännu större batteriet i plus modellen som är nästan 1/3 större.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 8 och 8 plus:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • Stöd för Power Delivery (PD) via USB Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone 8 har en batterikapacitet på 1821mAh
 • iPhone 8 plus har en batterikapacitet på 2675mAh
 • Antal laddningar (iPhone 8): 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar
 • Antal laddningar (iPhone 8 plus): 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: OBS! För att kunna utnyttja den snabba USB-PD laddningen krävs en USB-C till lightning kabel.

 

iPhone 7 / 7 plus

Apples original väggladdare till både iPhone 6 och 7 laddar tillkopplade mobiler i max 1A. Tester har dock visat att iPhone modellerna laddas betydligt snabbare via en adapter med högre strömstyrka. Apple har även själva listat sin egen laddare till iPad 12 watt som kompatibel till dessa modeller. En powerbank till iPhone 7/7 plus bör av ovan anledning ha en output på 2.1 Ampere för snabbast möjliga laddning, givetvis fungerar även en port på 2A lika bra om du hittar en powerbank med detta. Det är även möjligt att ladda din iPhone via en USB-port på 1A, det tar dock desto längre tid. 

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 7 och 7 plus:

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone 7 har en batterikapacitet på 1960mAh
 • iPhone 7 plus har en batterikapacitet på 2900mAh
 • Antal laddningar (iPhone 7): 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar
 • Antal laddningar (iPhone 7 plus): 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: Det kan vara smart att även inhandla en väggadapter till din iPhone 7 med högre strömstyrka än originalladdaren från Apple (om du vill kunna ladda i högre hastighet).

 

iPhone 6 / 6 PLUS

Väggladdaren till iPhone 6 laddar mobilen i max 1A, det är dock ingen begränsning i telefonen på 1A utan en iPhone 6 kan faktiskt laddas i högre strömstyrka. iPhone 6 kan laddas i ca 2A och laddas betydligt fortare via den högre strömstyrkan. En powerbank till iPhone 6 samt 6s plus bör ha en ut port med en strömstyrka på minst 2 Ampere för snabbast möjliga laddning. Det går att ladda din iPhone 6 via en USB-port på 1A vilket dock tar längre tid.

Rekommenderade egenskaper hos powerbank till iPhone 6 och 6 plus: 

Laddportar

 • USB Typ A / Typ C
 • 2A eller högre ström

 

Kapacitet

 • iPhone 6 har en batterikapacitet på 1810mAh
 • iPhone 6s plus har en batterikapacitet på 2915mAh
 • Antal laddningar (iPhone 6): 10000mAh: 3-4 laddningar, 20000mAh: 5-8 laddningar
 • Antal laddningar (iPhone 6s plus): 10000mAh: 2-3 laddningar, 20000mAh: 4-6 laddningar

 

Övrigt: iPhone 6 kommer likt 7:an i förpackning med en originalladdare på 1A maximal strömstyrka. Kanske kan det vara en bra idé att köpa till en adapter för snabbare laddning som även fungerar bra till andra enheter, kanske passar den bra som tillbehör till din nya powerbank?

 Vi har många produkter i sortimentet som skulle passa riktigt bra till din iPhone. Kom ihåg att titta efter en powerbank med tillräcklig strömstyrka (A) och kapacitet (mAh).