ladda microsoft surface med powerbank

Powerbank till Surface

Alla Microsoft Surface modeller kan laddas via en powerbank, det är dock viktigt att välja en modell med rätt typ av laddport. Eftersom de flesta powerbankerna endast har USB laddning i 5V så krävs en speciell typ av powerbank med s.k. DC utgång som kan ge en spänning på 12V - 15V (nyaste Pro 7 laddas via powerbank med USB-C PD port). Surface Pro 3 till Surface Pro 6 accepterar laddning i mellan 12 och 15 Volt via DC utgång, Surface Pro 7 laddas via USB-C i upp till 65W.

För att uppnå lika hög laddningshastighet som vid laddning i vägguttaget krävs även att powerbanken klarar laddning i tillräckligt hög effekt (W). Surface Pro 3, 4, 5 och 6 laddas i 36 - 44W via DC port medan nya Surface Pro 7 laddas via USB-C PD i upp till 65W. En annan viktig egenskap att tänka på är powerbankens kapacitet vilket bestämmer hur mycket laddning din Surface kan få. (Antal laddningar går att beräkna i vår kalkylator längst ned på sidan).

Hoppa direkt till rätt avsnittt:

Surface Pro 7
Surface Pro 6
Surface Pro 5
Surface Pro 4
Surface Pro 3

Vilken powerbank passar min Microsoft Surface?
De egenskaper som är viktigast hos en powerbank till Surface Pro 3,4,5 & 6 är DC utgångens spänning (Volt) och effekt (Watt). Spänningen måste kunna ställas till exakt den spänning som din Surface behöver. För Surface Pro 7 som laddas via USB-C är det viktigaste att powerbanken har en USB-C PD utgång med en effekt på ca 65 Watt för laddning i full hastighet. Det är en stor fördel om porten kan ge hög effekt (Watt) som är lika hög eller till och med höge än originalladdaren för effektiv laddning även i påslaget läge. Din Surface kan laddas med lägre effekt än vad originalladdaren ger, men låg effekt kommer att begränsa laddningshastigheten. Powerbankens batterikapacitet (mAh) är en viktig siffra för att beräkna antal laddningar.

Pro 3, 4, 5 & 6 laddas via DC 12V - 15V

Effekten varierar mellan 36W - 44W beroende på årsmodell och version, (det gör inget om powerbankens DC uttag är på högre effekt än datorns eftersom effekten anpassas efter tillkopplad enhet automatiskt).

Surface 7 laddas via USB-C PD (65W)

Surface Pro 7 laddas via USB-C PD vilket står för Power Delivery. Detta är en USB-C teknik för laddning i hög effekt. För snabbast möjliga laddning behöver USB-C porten kunna generera en effekt på 65W.

Surface Pro 7

Surface Pro 7 laddas via USB-C PD (65W) och laddas därför mest effektivt via en powerbank med USB-C PD port på 65W eller högre effekt. Det går att ladda via lägre effekt, men laddning sker då i begränsad hastighet.

Effekt via USB-C PD: 65W

Batteri kapacitet: 45Wh

Surface Pro 6

Surface Pro 6 laddas med en spänning på 15V och en effekt på 44W. En powerbank med DC uttag på 15V och effekt på minst 44W passar bra till en Pro 6. Som tillbehör behövs en passande DC till Surface kabel.

Spänning: 15V

Effekt: 44W

Batteri kapacitet: 45Wh

Surface Pro 5

Surface Pro 5 laddas normalt med en spänning på 15V. Effekten ligger på 44W. En powerbank med DC utgång som går att ställa till15V och har en effekt på 44W eller mer passar perfekt för portabel laddning av en Pro 5. Som tillbehör behövs en passande DC till Surface kabel.

Spänning: 15V

Effekt: 44W

Batteri kapacitet: 45Wh

Surface Pro 4

Surface Pro 4 laddas i 12V. Effekten ligger på 36W. För laddning via powerbank krävs en DC utgång på 12V och helst en effekt på minst 36W. En passande DC till Surface kabel krävs för koppling mellan Surface Pro 4 och powerbank.

Spänning: 12V

Effekt: 36W

Surface Pro 3

Surface Pro 3laddas liksom Pro 4 i 12V. Effekten ligger också på 36W. En passande powerbank bör ha en DC port på 12V och en effekt på minst 36W. En DC till Surface kabel krävs för koppling mellan Surface Pro 3 och powerbankens DC uttag..

Spänning: 12V

Effekt: 36W

Batteri kapacitet: 45W